Runningtherapie Utrecht

Loop je (mentaal) fit

Werk een-op-een of in een kleine groep aan je fysieke en mentale gezondheid door hard te lopen in regio Utrecht, en word binnen 12 weken energieker.

Kom in beweging en start met hardlopen!

Herken jij gevoelens van somberheid, vermoeidheid, stress, piekeren of angsten?
Sta je altijd ‘aan’ en vind je het moeilijk om te ontspannen? Laag intensief bewegen stopt de aanmaak van stresshormonen waardoor lichaam en geest kunnen ontspannen. Bij runningtherapie wordt hardlopen ingezet om je mentale gezondheid te verbeteren. Runningtherapie kan als losstaande interventie, als aanvulling op lopende behandeling of als wachtlijst overbrugging ingezet worden.

Sta jij op een wachtlijst in de GGZ en wil je alvast beginnen aan herstel?

Maak geen valse start, lees meer over runningtherapie.

Stappen vooruit!

Met Runningtherapie zet je letterlijk en figuurlijk stappen vooruit: 

Wat is Runningtherapie?

Bij runningtherapie ligt de nadruk niet op praten over klachten of problemen. We stappen samen over de drempel om naar buiten te gaan en worden actief. Het lopen; de benen doen het werk. In de buitenlucht doe je in een kleine groep of een-op-een met de therapeut positieve ervaringen op met lichamelijke beweging. De focus tijdens de trainingen ligt vooral op stoppen met denken en gaan dóen.

Bij runningtherapie leer je op laagdrempelige wijze hardlopen onder begeleiding van een ervaren therapeut die kennis heeft over het verantwoord opbouwen van lichamelijke belastbaarheid, het verbeteren van je leefstijl en je mentale welzijn.

 

Runningtherapie Utrecht Maximapark
Maximapark - Locatie runningtherapie Utrecht

Schoenen aan en gaan!

Geen zin? Toch gaan geeft een voldaan gevoel. Je schoenen aantrekken en gaan, is direct iets om trots op te zijn!

Er is geen sport- of hardloopervaring nodig voor het deelnemen aan deze therapie. Een paar hardloopschoenen daarentegen zijn geen overbodige luxe! Geen budget voor hardloopschoenen? Laat het me weten, er valt vast een oplossing te bedenken.

Ik heb de runningtherapie als heel fijn ervaren.

Het rennen heeft me geholpen met het leegmaken van m’n hoofd en het heeft me geholpen om wat relaxter te zijn. Ik kwam er ook achter dat ik meer kon dan dat ik van mezelf dacht en dat was een fijn gevoel dat er bij kwam. De gesprekken die je tijdens het rennen hebt zijn heel laagdrempelig en fijn. De running therapie was voor mij echt perfect om een keer uit mijn hoofd te gaan en te stoppen met steeds piekeren, ik kwam altijd met een rustig en fijn gevoel terug van de running therapie.

Lisa (16 jaar)

Lisa

Groepstraining

Runningtherapie in een groep van 4-6 personen

Startdatum: op aanvraag

Duur: 12 weken

Tarief: 400,-

Individuele training

Een-op -een Runningtherapie

Startdatum: op aanvraag

Duur: 12 weken

Tarief: op aanvraag

In 12 weken weer (mentaal) fit

In een 12 weekse groepstraining bouw je onder begeleiding van een ervaren therapeut zorgvuldig je lichamelijke conditie op. Je krijgt een trainingsschema waarbij je één keer in de week in de groep traint en twee keer zelfstandig.

Jouw looptraject begint eerst met een (online) intakegesprek waarin jouw persoonlijke doelen worden besproken. Wat motiveert jou om deel te nemen en wat heb je nodig om te (blijven) komen. In een tussen- en eindevaluatie worden deze doelen met jou geëvalueerd en wordt besproken hoe jij regelmatig in beweging kan blijven als het traject is afgelopen.

Voorafgaand aan jouw looptraject ontvang je een inspirerend (digitaal) informatie pakket.

Runningtherapie Utrecht

Hoi, ik ben Anneli!

Ik ben een enthousiaste dertiger met een passie voor hardlopen en het helpen van mensen op een actieve manier. Leren door te doen! Hardlopen heeft mijzelf al veel positiviteit gebracht en hierdoor ben ik gemotiveerd om deze ervaring door te geven. Op spontane en creatieve wijze ben ik jouw motivator om in beweging te komen én te blijven volhouden. Zodat jij kan werken aan doelen die jouw mentale fitheid verbeteren.

Ik heb de HBO Bachelor opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie gevolgd aan Hogeschool Windesheim en de Master opleiding Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht. Ook heb ik de cursus runningtherapeut afgerond. Deze expertises komen samen in mijn therapie en versterken elkaar.

Anneli_PMT-er en orthopedagoog regio Utrecht

Klaar voor de start?

Vul het formulier in, dan plannen we een kennismaking. In het formulier vraag ik om informatie over de deelnemer en de hulpvraag, de contactgegevens van beide ouders/verzorgers (enkel van toepassing voor deelnemers onder de 18 jaar) en adresgegevens Tot snel!